Rust zacht, Jempy

Rust zacht, Jempy

Rust zacht, Jempy 2560 2560 Malinwa Supportersorgaan

Het Malinwa Supportersorgaan, de Harmonie, het Malinwa Archief en bij uitbereiding de hele Malinwa-familie is in diepe rouw. Een rasechte kakker, een stille kracht, een lieve en toegewijde archivaris, een gemotiveerd lid van de RvB van het Supportersorgaan en bovenal een enorm warm persoon is niet meer. Met grote droefenis en verslagenheid vernamen we het overlijden van Jean-Pierre ‘Jempy’ Vanderhoeven.

Al lang voor de samensmelting van Supportersfederatie en Supportersraad was Jempy een prominent lid van de Supportersfederatie van KV Mechelen. Onze trouwe fans konden altijd op zijn onschatbare toewijding rekenen. Een stille kracht die zo wat in elke denkbare hoek van de KV-community een bijdrage heeft geleverd. Tot aan zijn overlijden was Jempy een zeer geapprecieerd lid van de Raad van Bestuur van het Malinwa Supportersorgaan, de afgelopen jaren was hij nog medeorganisator van de Fandagen. 2 jaar geleden was er bijvoorbeeld een uitgebreide tentoonstelling van het Malinwa Archief tijdens de fandag, volledig georganiseerd door onze trotste Malinwa archivaris.

Bertrand Peeters & Danny Kerkhove (bezielers van het Malinwa Archief):Jempy was een enorm lieve en toegewijde man. Hij was medeoprichter van het Malinwa Archief en sinds zijn pensioen zette hij zich nog meer in voor het Archief. Hij zat al lang bij de supportersfederatie, lang voor het huidige Orgaan bestond en daarnaast steeds even gemotiveerd bezig met de Malinwa Harmonie. Vlak vóór hij ziek werd, was hij nog honderden oude KV-foto’s aan het digitaliseren. Hij kon zich volledig verliezen in zo’n werkzaamheden. We zijn er zeker van dat velen hem zullen missen op de KV, maar ook zeker daarbuiten. Hij laat alleszins een grote leegte na.

Hans De Decker (voorzitter Malinwa Supportersorgaan):De meesten kennen hem als de man van de Harmonie of van de Federatie, maar ik zal hem herinneren als een toegewijde werkkracht van weinig woorden, maar met een enorme wilskracht en heel veel positivisme. Jempy is de definitie van een ‘stille kracht’. Steeds bereid om ergens in te springen waar nodig. Die gedrevenheid die hij met zich meedroeg, leek wel onuitputtelijk. Van Fandag tot Kerstmarkt tot Kidslclub-activiteit en ga zo maar door. Een werklijst? Jempy stond er altijd als eerste op! Vaak meerdere shiften achter elkaar. Naast zijn inzet voor het Supportersorgaan en Harmonie besteedde hij uren en uren voor het Malinwa Archief. Zo herinner ik me nog goed hoe hij fier stond te pronken met de keeperhandschoenen van Jean-François Gillet nadat de Mechelse doelman 3 penalty’s na elkaar wist te stoppen, nadien bracht hij die handschoenen veilig onder in het archief. Vanzelfsprekend zal hij binnen onze werking gemist worden, binnen de Harmonie, binnen het Archief, maar eigenlijk gewoonweg binnen de gehele Malinwa-familie.

Gert Pauwels (dirigent) & de hele Malinwa Harmonie:De verslagenheid bij de leden van de Harmonie is groot. Het nieuws van Jempy’s overlijden was als een donderslag bij heldere hemel. Iedereen wist wel dat Jempy een moedige strijd aan het voeren was, maar dat het allemaal zo snel zou gaan, kon niemand voorspellen. Voor de Harmonie is Jempy een boegbeeld: hij zette zich jarenlang belangeloos in als penningmeester, een taak die hij altijd voor de volle 100% op zich nam. Maar je kon eender wat aan hem vragen, hij zou het met evenveel passie tot een goed einde proberen te brengen. Dat hij zo bekommerd was om de harmonie, en met haar ook het supportersorgaan en KV Mechelen als geheel, siert hem enorm als mens. Tot het laatste moment zat hij nog boordevol ideeën voor de harmonie en stak hij, wanneer het enigszins kon, zijn energie nog in het verzamelen van archiefmateriaal. Komende vrijdag zou er nog een leuk moment plaatsvinden met oude vrienden, om wat herinneringen op te halen en neer te schrijven voor het 100-jarig bestaan van de harmonie. Hij keek al uit naar volgend seizoen, en maakte zich zorgen over zijn plaatsje in de tribune. Hij zou ook zijn conditie moeten aanscherpen om weer links vooraan bij de harmonie te marcheren tijdens de taptoe op het veld. Het heeft echter niet mogen zijn… We zullen hem missen.

David Gybels (Malinwa Harmonie): “Jempy heeft forever de leiding over het boek ‘100 jaar Malinwaharmonie’, een Geel & Rood special die we binnenkort lanceren, een uniek project waarin zijn rol en verdienste, integriteit en toewijding ook zeker ruim aan bod zullen komen. We hadden het daarover toen ik hem onlangs nog zag in het Imeldaziekenhuis. Ik gaf hem, als ik weg ging, een hand en we wisten alle twee niet wat te zeggen. De Harmonie treurt en blijft ‘We never walk alone’ spelen in het stadion. Live, zijn favoriete versie.

Jempy liet een onuitwisbare indruk achter bij vele kakkers. Je was de belichaming van loyaliteit en gedrevenheid. Weinig woorden, maar immens veel krachtige daden – zo hebben we je gekend en zo zullen we je herinneren. Duizendmaal dank voor je jarenlange belangeloze inzet, uit liefde voor de club van geel en rood. Binnen de supportersschare van die club laat je een leemte achter die moeilijk te vullen zal zijn.

Je hebt een moedige strijd geleverd. Met veel kracht, geen geklaag, en groot optimisme. Zoals we je kennen. Rust nu maar zacht, dat heb je verdiend. We zullen je alleszins altijd blijven meedragen in onze geel-rode harten.

Merci, kakker! Rust zacht, Jempy!