Les Wallinois ontmoeten Norman Bassette

Les Wallinois ontmoeten Norman Bassette

Les Wallinois ontmoeten Norman Bassette 1080 512 Malinwa Supportersorgaan

In september vertelde Norman Bassette aan de clubmedia in zijn eerste interview als KV Mechelen speler dat hij graag onze enige echte Waalse supportersclub, Les Wallinois, wilde ontmoeten. Bassette is zelf afkomstig van de Waalse provincie Luxemburg en hij vond het knap dat KVM een Waalse supportersclub heeft met fanatieke leden die telkens meer dan anderhalf uur rijden om de thuiswedstrijden bij te wonen. Zo gezegd, zo gedaan: het Malinwa Supportersorgaan organiseerde een heuse Meet & Greet tussen Les Wallinois en Norman Bassette.

Les Wallinois is een door het Malinwa Supportersorgaan erkende supportersclub die de KV-supporters van over heel Wallonië en Brussel samenbrengt. Het is in het seizoen 2009-2010 dat deze eerste Franstalige supportersclub van onze wondermooie club werd opgericht. Een handvol fans die elkaar kruisten op een internetblog richtte een officiële club op die de Franstalige KV-fanaten samenbrengt, in eerste instantie om makkelijker aan tickets te geraken op sleutelmomenten. Zo was er bijvoorbeeld net, het seizoen voordien, de bekerfinale tegen KRC Genk geweest, waarbij de oprichters ondervonden dat er ook vanuit Wallonië een grote vraag was naar tickets.

De meerderheid van de leden maakten de gloriejaren van onze club mee, op de speelplaats was het steevast kiezen tussen RSCA of Mechelen. Bij hen werd het Mechelen en zoals bij iedere kakker: blééf het Mechelen. Maar ondertussen is er ook al een volgende generatie Franstalige Malinwa-supporters die de rangen met trots vervoegt. Op heden beschikt de fanclub over meer dan 50 leden, van Luik en Charleroi tot in Ciney, en is Les Wallinois één grote hechte familie geworden.

De eerste peter van Les Wallinois was Olivier Renard. Nadien passeerden Frédéric Renotte, Xavier Chen, Alessandro Cordaro, Benjamin Mokulu, Sofiane Hanni en ook Yannick Ferrera de revue. Sinds de Meet & Greet met Norman Bassette hebben ze nu een gloednieuwe peter. De talentvolle aanvaller stemde direct enthousiast in op het aanbod om de nieuwe peter te worden van de enige Franstalige supportersclub van KV Mechelen.

Norman Bassette werd begin dit seizoen gehuurd van de Franse tweedeklasser SM Caen voor één jaar met aankoopoptie. De 19-jarige Belg werd geboren in Aarlen en werd opgeleid in de jeugdopleidingen van onder meer Sporting Charleroi en KAS Eupen. Hij maakte tevens al naam bij zowel de U18 als U19 nationale Belgische ploegen. Toen hij begin september voor KVM tekende, scoorde hij direct punten bij ons, de fans, door de uitspraak “Hier ga ik kansen krijgen. En eerlijk, die kleuren zijn fantastisch“. Een Waals toptalent dat we graag zouden zien uitgroeien tot een belangrijke pion Achter De Kazerne.

Een ontmoeting tussen onze Franstalige supporters en ons veelbelovende Waals aanvallend talent kon niet uitblijven, vooral omdat Bassette zelf in zijn eerste interview met de clubmedia aangaf Les Wallinois te willen ontmoeten. Het eerste deel van de bovenstaande video toont een fragment uit dat interview waarin hij zijn diepe respect voor de Franstalige supporters uitdrukt en zijn wens uitspreekt hen snel in het stadion te ontmoeten. Dit was genoeg voor het Supportersorgaan om een kennismaking te organiseren tussen de geel-rode Walen en Norman Bassette. Natuurlijk waren ook de leden van Les Wallinois onmiddellijk razend enthousiast om de ontmoeting te laten plaatsvinden. Hoe deze Meet & Greet dan precies verliep, kan je volledig zelf ontdekken in de bovenstaande video.

Ben jij of ken jij een Waalse kakker? Haast je naar http://wallinois.weebly.com/ of stuur een mailtje naar wallinois@hotmail.com en sluit je aan bij dé Waalse supportersclub van KV Mechelen. Want zelfs over de taalgrens zijn onze prachtige kleuren o zo geliefd. Zoals hun slogan het zegt: één land, één taal: KV.

Neem zeker eens een kijkje op de website en sociale media van Les Wallinois via de knoppen hieronder!