Meest verdienstelijke speler 2015

Meest verdienstelijke speler 2015

Meest verdienstelijke speler 2015 Malinwa Supportersorgaan

We brengen het nieuws een beetje later dan gewoonlijk, maar ook dit jaar konden de officiële KV supportersclubs stemmen voor de meest verdienstelijke speler van het jaar.

Traditie

De verkiezing werd eigenlijk in het leven geroepen in het seizoen 72-73 maar bijna 20 jaar lang werd de meest verdienstelijke speler verkozen door de redactie van Geel&Rood en het bestuur van de toenmalige Supportersfederatie. Vanaf jaargang 89-90 bepalen de supportersclubs en hun leden welke speler de felbegeerde beker in de hoogte mag steken. Na de “Perstrofee”, de “Beker Willy Lippens” en de “Federatietrofee” noemen we het nu gewoon “De meest verdienstelijke speler”.

Meer dan voetballer

Dit is geen prijs waarmee alleen sportieve prestaties bekroond worden maar een erkenning voor zowel de mens als de sportman. Naast de prestaties, de inzet en het onverzettelijke karakter tussen de krijtlijnen, zijn ook de professionaliteit, de omgang met de supporters, de beschikbaarheid, het respect voor de club en zoveel meer belangrijk om in aanmerking te komen voor deze hoofdprijs. Het feit dat de laureaat door de eigen supporters gekozen wordt, maakt van deze beker bovendien een felbegeerd hebbeding bij de spelers.

And the winner is…

De stemmen zijn geteld en het resultaat is bekend. Het was dit jaar ietsje minder spannend dan we gewend zijn. Er stak dit jaar dan ook overduidelijk één iemand er met kop en schouders boven uit. Ondanks het feit dat hij met 16 doelpunten topschutter van het jaar 2015 werd, ondanks 6 beslissende assists en ondanks ontelbare hoogstandjes voor vijandelijk doel werd hij schaam-te-loos genegeerd door de stemmers van de Gouden Schoen. De supportersclubs van KV Mechelen wisten deze prestatie echter wél naar waarde te schatten. We zijn dan ook trots om de Trofee van Meest Verdienstelijke Speler van 2015 te mogen overhandigen aan Sofiane Hanni. De laureaat van de twee voorgaande jaren, met name Seth De Witte, werd tweede. Tim Matthys eindigde op de derde plaats. De officiële prijsuitreiking, vindt plaats op 27 februari vlak voor de aanvang van de thuiswedstrijd tegen Kortrijk. Maar niets houdt u tegen om hem vanavond reeds voor, tijdens en na onze wedstrijd tegen STVV vocaal in de bloemetjes te zetten!

 

Hieronder vind je een overzicht van de laatste 10 laureaten.

2014 Seth De Witte
2013 Seth De Witte
2012 Xavier Chen
2011 Julien Gorius
2010 Yoni Buyens
2009 Julien Gorius
2008 Bjorn Vleminckx
2007 Jonas Ivens
2006 Nana Asare
2005 Bart Van Zundert