Teleurgesteld

AA Gent - KVM

Teleurgesteld

Teleurgesteld 900 600 Malinwa Supportersorgaan

Onze ploeg speelde een geweldige eerste helft tegen Gent. Een buffalo stuurde zelfs een sms met de vraag of we waren gaan shoppen bij Barcelona. De tweede helft was het net omgekeerd. La Gantoise nam het volledig over en scoorde drie maal.
We zijn teleurgesteld met dit resultaat, zeker na zo’n eerste helft, maar de grootste teleurstelling kwam er toch wel omdat iemand het nodig achtte om een vuurpijl vanuit het bezoekersvak naar beneden te gooien. Dit ondanks het veelvuldig wijzen op het grote aantal kinderen dat KV volgt en de uitdrukkelijke vraag om geen Bengaals vuur of ander gevaarlijk materiaal mee te brengen. Het projectiel miste op een haar na een ballenjongen, de zoon van een vader en moeder, kleinkind van grootouders. Je moet wellicht zelf kinderen hebben om te beseffen wat er door je heen gaat wanneer je dit ziet gebeuren. Onze supporters hebben zich waardig gedragen; netjes in twee rijen aanschuiven aan die ene (ja Gent, nog steeds maar ene) tourniquet. De enige stickers die je kon zien waren deze met het verboden te roken teken en de gratis toiletten bleven netjes. Enkel de muziekinstallatie die moet zorgen voor Gents gezangen in alle vakken leek niet aan te staan. Onze ploeg werd gedurende de wedstrijd voortdurend aangemoedigd door 750 geweldige, luidruchtige, originele supporters, die na de nederlaag hun ploeg nog een groot hart onder de riem staken.

 

Oerdom

Blijft nog steeds die ene mens, die niet beseft dat het gooien van zo’n vuurpijl zware gevolgen kan hebben. In eerste instantie voor de ballenjongen en zijn omgeving, maar ook voor de reputatie en werkingsmogelijkheden van de geelrode supporters. Het event dat we binnen veertien dagen voor alle meereizende supporters organiseren in Oostende komt door dit oerdomme incident zelfs op de helling te staan.

 

Raad van Bestuur

Dinsdag vergadert de Raad van Bestuur van KV Mechelen. Het incident is een agendapunt op de vergadering. Wij kunnen als Malinwa Supportersorgaan geen verzachtende omstandigheden inroepen. De club zal zich wellicht uitspreken voor een zware straf voor de dader en wij ondersteunen dit. We zijn een overkoepelend orgaan dat steeds de belangen van de KV Mechelen supporter zal verdedigen. We zullen elke niet rechtmatige aanval op alles wat geel & rood is blijven pareren, maar dit kunnen we niet verdedigen.
Niet als orgaan.
Niet als supporter.
Niet als ouder.