Hans Van der Biesen neemt ontslag uit al zijn functies

Hans Van der Biesen neemt ontslag uit al zijn functies

Hans Van der Biesen neemt ontslag uit al zijn functies 400 400 Malinwa Supportersorgaan

Hans heeft begin deze maand de beslissing genomen om ontslag te nemen uit al zijn functies bij KV Mechelen en het Malinwa Supportersorgaan. Naast lid van de Raad van Bestuur van het Malinwa Supportersorgaan was Hans ook lid van het directiecomité van de club KV Mechelen en één van de supportersafgevaardigden in de Raad van Bestuur van KV Mechelen.

Met het vertrek van Hans verliest de club en zijn supporters een sterk geëngageerde vrijwilliger, die steeds met enorm veel overgave de belangen van de supporters behartigde in alle geledingen van de club. Zijn knowhow en werkijver zal gemist worden.

“Bij het losbarsten van operatie ‘Propere Handen’ heb ik samen met Luc Leemans en Bram Scheerlinck, in eerste instantie, en later ook met Frank Lagast en Gert Van Dyck de verantwoordelijkheid opgenomen om de club door deze zware periode te loodsen. Het was niet de intentie om vanuit het Supportersorgaan het dagelijks bestuur van de club bij te staan, maar op dat moment moesten we als supporters onze verantwoordelijkheid opnemen”, aldus Hans Van der Biesen.

Als vrijwilliger binnen KV Mechelen heeft Hans alle stappen doorlopen.”Ik ben gestart als tapper in 2003 en eindig nu als lid van het directiecomité. Mijn traject laat nog maar eens zien dat supporters binnen KV Mechelen veel in beweging kunnen zetten. Ik blijf trouw op post als supporter én tapper bij onze mooie club”, aldus Hans.

“Ik neem deze beslissing omdat een rol in het dagelijks bestuur van een fiere eersteklasser in combinatie met een full time job én mijn gezinsleven, zwaar begint te wegen. Ik heb steeds getracht om de standpunten van de supporters zo goed mogelijk te verzoenen met standpunten van de club en ik ga ervan uit dat deze constructieve samenwerking zal worden voortgezet door mijn opvolgers.”

Hans Dedecker, voorzitter van het Malinwa Supportersorgaan, vult aan: “We respecteren deze beslissing van Hans om puur als supporter naar Malinwa te komen, maar betreuren zijn vertrek ten zeerste. Er gaat zowel voor KV Mechelen als het Supportersorgaan veel ervaring verloren.  Hans Van der Biesen verkoos altijd een rol achter de schermen en daar heeft hij immens veel zaken opgenomen en opgelost in het belang van de club. Onze huidige supportersafgevaardigden in de Raad van Bestuur van KV Mechelen, Guido en Stefaan, blijven hun werk als bestuurder ten volle uitvoeren. Ondertussen bekijkt het Malinwa Supportersorgaan alle mogelijkheden om Hans Van der Biesen op een adequate manier te vervangen.”