Deze week in uw brievenbus: de nieuwe Geel&Rood

Deze week in uw brievenbus: de nieuwe Geel&Rood

Deze week in uw brievenbus: de nieuwe Geel&Rood 900 600 Malinwa Supportersorgaan

Voorzie een feestelijk bedankje voor de postbode: deze week draagt hij of zij het oktobernummer van Geel&Rood naar uw brievenbus.

Wat er deze maand zoal te lezen valt? G&R presenteert u een nieuwe Mechelse stadsgids. Hij heet Sheldon Bateau, voetbalt in zijn vrije tijd bij KV Mechelen en leidde twee reporters rond in zijn Mechelen – want jawel: Bateau woont in de binnenstad. Terwijl hij u langs zijn favoriete plekjes gidst, vertelt hij openhartig over wie hij is en waar hij vandaan komt. Een stevig verhaal: in Trinidad – waar hij opgroeide – is het makkelijk van het rechte pad afraken. ‘Er is veel geweld, er gebeuren zelfs moorden. De jaren net voor mijn Europees avontuur waren het donkerst. Mijn club, San Juan Jabloteh, kon me niet meer uitbetalen en ging uiteindelijk failliet. Toen kwamen de verleidingen: drank, drugs, criminaliteit. Er waren ook homo’s die geld wilden geven voor – enfin, je weet wel wat. (Stilte) Toch is het foute pad nooit een optie geweest voor mij: ik wilde iets bereiken en weigerde toe te geven aan de verleidingen.’ De rest – inclusief het verhaal van de jonge Sheldon en zijn handeltje in condooms op de speelplaats – leest u in G&R.

Staat daar ook in te pronken: Sven Swinnen, samen met Tom Caluwé de rechterhand van Aleksandar Jankovic. Jeugdspeler, ballenraper, jeugdtrainer, physical coach en nu dus assistent: Swinnen liep een Malinwaparcours om ‘Wat bent u een mooi Malinwaparcours, zeg’ tegen te zeggen. ‘Als ik net voor een thuiswedstrijd naar de spionkop kijk, denk ik telkens weer: ‘Daar stáán ze verdorie toch weer allemaal voor het clubje.’ Net zoals ik daar indertijd als jonge gast elke week voor het clubje stond.’

Verder? Een pittig opiniestuk waarin G&R ijvert voor de verhuizing van het monument dat Achter de Kazerne de gesneuvelden in de Eerste Wereldoorlog eert – en dat momenteel verscholen zit achter een WC-container. Het Malinwa Archief onthult het bestaan van een fraai KV-museum, en Ivo Vanherp blikt terug op zijn markantste momenten bij de club van geel en rood. En er zijn de vaste rubriekjes, natuurlijk.

U vindt de nieuwe G&R deze week níét in uw brievenbus? Dan is uw postbode ermee gaan lopen, óf bent u nog niet aangesloten bij een officiële supportersclub – de enige manier om het onafhankelijk maandblad van het het supportersorgaan gratis in de bus te krijgen.  Sluit je dus nu aan!

 

Cover Geel&Rood oktober 2014