Malinwa Harmonie

Malinwa Harmonie

88 jaar traditie

De Harmonie werd, net als de Supportersfederatie, opgericht onder impuls van kanunnik Dessain, die de supporters extra wou vermaken om op die manier de juiste sfeer te scheppen onder de supporters. De supportersharmonie groeide uit tot een ware traditie en ook vandaag nog, en dit voor het 88ste jaar op rij, speelt ze elke thuismatch op KV Mechelen.

 

Uniek in België

Bij elke thuismatch wordt de klok even stilgezet: geen doffe dreun die door een of ander geluidssysteem wordt gejaagd, geen carnavalsmuziek, maar wel een kwartier stevige marsmuziek tijdens de laatste momenten van de opwarming van onze ploeg, met als doel de supporters op te warmen voor de wedstrijd. Daarvoor spelen ze voor de spionkop “You ’ll never walk alone” en ons clublied.
De Supportersharmonie van KV Mechelen is enig is in haar soort: bij andere ploegen zijn het enkelingen die zorgen voor de muzikale omlijsting en ambiance, bij Malinwa hebben we een heuse vereniging: welgeteld één voetbalclub in de Belgische eerste klasse kan dat zeggen.

[vc_single_image image=”29″ border_color=”grey” img_link_target=”_blank” img_size=”300″ alignment=”center” img_link_large=”yes” css_animation=”appear”]
[vc_single_image image=”303″ border_color=”grey” img_link_target=”_blank” img_size=”300″ alignment=”center” img_link_large=”yes” css_animation=”appear”]
[vc_single_image image=”301″ border_color=”grey” img_link_target=”_blank” img_size=”300″ alignment=”center” img_link_large=”yes”]

Vertegenwoordigers van de club

De Harmonie wil KVM ook vertegenwoordigen bij de eigen supporters en naar de buitenwereld. Ze treden immers niet alleen op voor onze eigen supporters, maar zetten ook op diverse activiteiten in de stad of bij supportersclubs hun beste beentje voor. Op die manier willen ze bewijzen dat jeugd, muziek, vriendschap en voetballiefde hand in hand kunnen gaan.

 

Nieuwe leden welkom

De laatste jaren kan de harmonie pronken met een prachtige mix van jong en oud. Met gemiddeld een dertigtal muzikanten en een vijftiental vaandeldragers stappen ze elke wedstrijd rond de heilige grasmat. Onze harmonie telt alles samen een vijftigtal aangesloten muzikanten, maar nieuwe leden die vervuld zijn van de liefde voor muziek en fierheid als supporter van KV Mechelen zijn nog steeds welkom.

Bespeel je een instrument dat thuishoort in een harmonie? Zou je graag deel uitmaken van een uniek fenomeen met een lange traditie? Kom dan vóór één van de thuiswedstrijden even naar het lokaal van de Harmonie achter de hoofdtribune of stuur een e-mail naar infowordtnietgetoond@malinwaharmoniewordtnietgetoond.be.
[vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”29,303″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”small”]