Geel&Rood magazine

Geel&Rood magazine

De geschiedenis van dit blad gaat terug tot in 1925, toen Racing en Malinwa na lang aandringen het gezamenlijke sportblad ‘De Maanblusscher’ oprichtten. De samenwerking stierf al na drie seizoenen een stille dood, maar er werd niet echt getreurd om de scheiding.

 

Van clubblad naar supportersmagazine

Op 4 september 1928 gaf FC Malinois het clubblad ‘Geel&Rood’ uit. Omwille van financiële problemen stopte de werking ervan al na één seizoen, maar vanaf 1930 nam de Supportersfederatie de uitgave van het blad over. Geel&Rood was daardoor niet langer een clubblad, maar een supportersmagazine. Tien seizoenen lang, tot de Duitse inval in 1940, werd het ‘gazetteke’ wekelijks opgestuurd naar de leden van de supportersclubs, voor een bijdrage van vijf frank per jaar. De bezetter verbood de uitgave van dit drukwerk, waardoor Geel&Rood in die periode slechts twee keer is kunnen verschijnen, onder meer naar aanleiding van het kampioenschap in het seizoen 1942-1943. Omdat de ‘gazettekes’ toen in het geheim werden uitgegeven, werden alle exemplaren vernietigd. Tot op vandaag is er geen enkel exemplaar van terug te vinden.

Net na de oorlog werd de draad snel opgepikt en verscheen het blad terug openbaar. Na het winnen van het kampioenschap in 1989, besliste de Federatie om ‘het gazetteke van de Malinwa’ na meer dan vijftig jaar om te vormen naar een volwaardig supportersmagazine met meer interviews.

 

Geel&Rood 2.0

Ter gelegenheid van de Bekerfinale in 2019, brengt de redactie een speciale editie uit van Geel&Rood magazine. Het wordt een luxueus magazine met bijna 100 pagina’s, topinterviews en schitterende foto’s. Wielermagazine Bahamontes dient als voorbeeld. Het wordt een onverdeeld succes met lovende commentaren.

Vanaf het seizoen 19-20 maakt de maandelijkse uitgave van Geel&Rood plaats voor 3 uitgaven per seizoen in de stijl van het bekermagazine. Elke editie van Geel&Rood is nu een echt collector’s item dat een plaats verdient op de salontafel. Een team van journalisten, fotografen, grafische vormgevers en logistieke medewerkers zet zich, in nauwe samenwerking met KV Mechelen, een heel jaar lang met passie in om dit prachtige magazine te kunnen aanbieden aan supporters en sympathisanten.

Zonder vrijwilligers geen Geel&Rood magazine. Ben jij iemand met een vlotte pen en wil je meewerken aan het mooiste supportersmagazine ter wereld?
Aarzel dan niet. Neem snel contact op via geelenroodwordtnietgetoond@malinwawordtnietgetoond.be en schrijf mee geschiedenis!